torsdag, december 20, 2007

Sossepropaganda 2.0: bloggare på YouTube (och Jan Eliasson)

Socialdemokraterna vevar vidare i 2.0-formatet. En av de senaste innovationerna är en bloggtalkshow, där Nina Unesi och Jonas Morian intervjuar folk i socialdemokraternas YouTube-kanal med hjälp av frågor de får från andra bloggare. I premiärklippet heter gästen Jan Eliasson.

Fattar ni hur 2.0 det här är?! Bloggar och Youtube samtidigt! Användargenererat innehåll! Hyperlänkars hyperlänkar! 200 visningar! Jan Eliasson!

OK, jag ska försöka att inte vara sarkastisk. Det är ett lovvärt initiativ. Gräsrotsinitiativ kan man kanske inte kalla det, eftersom partikansliets Johan Holmgren står bakom och det sänds i partiets officiella kanal, men ändå.

Att sedan Unesi och Morian verkar ovana och obekväma och mest ser ut som två försagda niondeklassare från skoltidningen vid sidan av alltid lika karismatiske Eliasson är kanske bara ett övergående problem. Bra bild- och ljudkvalitet är det också.

Innehållet då? Tja, konventionellt, kanske man kan säga. Nästa gång kanske det blir följdfrågor också! Från bloggare!

Döm själva:

3 kommentarer:

Jonas Morian sa...

"två försagda niondeklassare från skoltidningen"

*haha*

Vi behöver medieträning!

Nils sa...

Ja, ni behöver medieträning, men learning by doing är inte så illa. Till nästa gång: håll inte ett A4-papper i ett krampaktigt grepp med båda händerna. Det darrar lätt och då ser man mer nervös ut än vad man är.

Om det inte går att fixa en teleprompter el likn, ha pappret liggande på bordet. Eller varför inte ha också frågorna ställda via YouTube, som YouTube-debatterna med presidentkandidater?

Lycka till nästa gång!

Jonas Morian sa...

Nej, telepromter är tyvärr inget alternativ. Och har vi pappren på bordet så blir de svåra att läsa. Vi får nog snarare fästa våra manus - i den mån vi ska ha sådana framöver - på en styvare skiva eller dylikt. Helst hade jag velat ha ståbord, men så blev det inte.