tisdag, november 13, 2007

The idle classes

Tidningen Connoisseur (som skickas till "de i Sverige med en inkomst om minst 1 100 000 kr/år eller en nettoförmögenhet om minst 5 000 000 kr") har frågat sina läsare om de inte tycker att arbetarna är lata.

Jodå. "Svenskarna" arbetar för lite. Men själv jobbar man inte för lite:

"43 procent av de förmögna sade att svenskarna arbetar för lite medan 42 procent tycker att arbetsinsatsen ligger på en lagom nivå. Men bara fyra procent av de tillfrågade vill själva jobba mer, enligt ett pressmeddelande." skriver DN.


Andra frågor som gott kunde ha ställts i undersökningen:

1) Hur mycket instämmer du i följande påståenden? Gradera från 1 (nej då, kära Amalia, inte alls) till 5 (alldeles förbaskat så, bror!):

a) Det är så förbålt svårt att få tag på bra tjänstefolk nu för tiden!
b) Det har kommit in en katt ibland hermelinerna.
c) Hellre rik och frisk än fattig och sjuk.

2) Varför är där ingen is till punschen?

3) Är det inte förfärligt att Beata har gift ner sig?


Fyll på själva.

2 kommentarer:

Desdichado sa...

Här ett exempel från överklassens England: Skribenten Simon Heffer skriver i The Telegraph om att underklassen måste hjälpas att hjälpa sig själv. Och nej, artikeln är inte från 1800-talet.
Simon Heffer filosoferar utifrån ett överklassperspektiv om bästa sättet att dricka en flaska rosévin, om förutsättningarna för boskapsfarmare, lite Tory-skvaller, samt vad för sorts beteende man kan förvänta sig av underklassen.
Det är som om man känner cigarrdoften, prasslet från tidningsläsare, och knarret från läderfåtöljerna på den privata herrklubben.

http://www.telegraph.co.uk/opinion/main.jhtml?xml=/opinion/2007/08/11/do1103.xml

Gärningsmannen sa...

Fyllning: Känner du inte igen sossarna längre?