fredag, augusti 31, 2007

Hägglund: Det är synd om Sanna Kallur

Jag prenumererar sedan något år tillbaka på Göran Hägglunds elektroniska nyhetsbrev. Tanken från början var väl att han skulle försäga sig någon gång, vilket skulle bereda mig tillfälle att ta hem några simpla poänger här på bloggen. Det har jag dock aldrig gjort, av den enkla anledningen att Göran Hägglund aldrig säger något i sina "nyhetsbrev".

Göran Hägglunds strategi är ju som bekant att framstå som den trevlige partiledaren, som ler och är lite vanlig och som folk är mest och som kan skämta till det lite ibland. Därför begränsas hans nyhetsbrev till kallprat. Och kallprat får som bekant inte innehålla tal om politik, religion eller sex.

I sitt senaste alster i genren "snack med grannen över staketet i det lugna villaområdet i en svensk småstad på söndagseftermiddagen" inleder Hägglund med några rader om vädret:

"Hösten är här. Från förra fredagens underbara sommarvärme helt utan övergång till några få grader på mornarna. Så snabbt att jag knappast hunnit fatta det. "

Tack för informationen, herr socialminister! Därefter kommer en harang om de pågående budgetförhandlingarna, i vilken Hägglund analyserar Sveriges ekonomiska läge med ordet "trevlig", och som inte innehåller någon information över huvud taget.

Kronan på verket i denna lovsång till småpratet med barnens klassföreståndare på kyrkans julbasar är följande utgjutelser om de uteblivna svenska framgångarna i friidrotts-VM i Osaka:

"Stolpe ut. Så kan friidrotts-VM för svensk del hittills sammanfattas. Hur hjärtskärande var det inte att se Sanna Kallur i tårar efter sin fjärdeplats? Eller en besviken Stefan Holm som förmodligen aldrig kommer att få sitt efterlängtade VM-guld? Eller en hårt kämpande Mustafa Mohamed som drog stora delar av loppet men som ändå slutade fyra?

Förvisso tog Carro guld och Mustafa Mohamed sprang final i 3000 meter hinder, men resten av mina tips från förra veckan gick åt skogen. Återstår att se hur det går för Kajsa Bergkvist. Och för Johan Wissman som tagit sig till finalen genom ett enaståenden lopp i andra omgången. Jag håller tummarna.

Trevlig helg!

Göran Hägglund"


Trevlig helg indeed, din fjant. Om du inte har någonting att säga, varför måste du envisas med att säga det ändå?

1 kommentar:

Anonym sa...

Förvånar mig inte det minsta. KD har till skillnad från de övriga borgeliga partierna aldrig fyllt någon funktion (M som en gång i tiden var godsägarnas och den reaktionära adelns parti, C som stod för de mer eller mindre självförsörjande bönderna och FP som i allra högsta grad fyller sin funktion som borgelighetens parti) och för att ha någon poäng öht så får man försöka visa upp sig som lite trevliga på vägen.