torsdag, juni 14, 2007

Mummel mummel effektivisering mummel

Moderaterna i Malmö tycker att vänstermajoriteten sköter stadens ekonomi alldeles för bra och föreslår i sin budgetmotion till kommunfullmäktige en skön, fet, gammalmoderat luddigt finansierad skattesänkning. Partiet vill också ha ett totalt stopp för flyktingmottagande tills "situationen har förbättrats", vad det nu kan tänkas innebära.

Och hur ska då skattesänkningen (på 50 öre) finansieras? Jo, med det klassiska alltialloargumentet "effektivare administration". Jaha, ja men då förstår vi precis vad ni har tänkt er. Sa inte Reinfeldt på moderaternas förra partistämma att varje krona i skattesänkningar är en krona mindre i skolan, i vården, i omsorgen? Och igår sa samme Reinfeldt i riksdagens talarstol till Mona Sahlin (allt handlade om Mona Sahlin och socialdemokraterna i riksdagens partiledardebatt igår) "vad ska ni göra, hur ska ni göra det, och vem ska ni göra det med?".

Den frågan kan lika gärna bollas över till oppositionsrådet Anja Sonesson (m) i Malmö, som har berättat vad hon vill göra - sänka skatten - men inte hur hon vill göra det eller vem hon vill göra det med - någon gemensam budgetmotion med de andra borgerliga partierna blev det inte, och en av de saker som man inte är överens om är just skattesänkningen.

2 kommentarer:

Hanna Gunnarsson sa...

moderaterna borde titta på lund för att se hur man finansierar en skattesänkning: högre busstaxa, dyrare kulturskola, större barngrupper, privatiseringar av äldreboenden, färre kommunala sommarjobb... listan är lång.

Nils sa...

Jodå, det är ju så det kommer bli om moderaterna kommer till makten i Malmö. Men det betalar sig dåligt i väljarstöd om man berättar det i förväg.