tisdag, november 28, 2006

Reinfeldt: mannen på bänken

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar intervjuade Fredrik Reinfeldt i Ett Herrans Liv. Programmet sändes i Kanal 5 igår. Eftersom vi inte snackar public service finns inte programmet på hemsidan, utan man får nöja sig med ett litet klipp: här kan man se hur statsministern vallas runt på Drottninggatan.

Programmet är inspelat på tre locations: 1) i Öppna Kanalen Stockholms studio (komplett med deras rekvisita, inspelningsutrustning och personal); 2) på en skola i Södertälje som Reinfeldt besökte för någon vecka sedan för att få förortscredd; 3) på Drottninggatan i Stockholm.

Det är svårt att förklara vad det är som egentligen gör intervjun så vansinnigt skojig, men det kanske är att de inte drar sig för att stoppa in statsminister Fredrik Reinfeldt i en absurd miljö (om ni har sett någonting från en av vårt avlånga lands många öppna kanaler vet ni) och sedan driva med honom i en timme.

Rolig detalj: när alla tre promenerar på Drottninggatan börjar de prata fotboll. Fredrik W frågar Fredrik R om han inte tyckte att Kim Källström borde ha fått spela mer i VM. Fredrik R säger att det brukar vara så att alla snackar om att man måste plocka in nån som sitter på bänken, och att det ska lösa alla problem. Filip: "Ja, precis som med dig då!"

Annars är det full fart för moderaterna. Ett av inslagen i deras eftervalskampanj är att utse "landets bästa arbetare". Den lycklige vinnaren får äta lunch med arbetsmarknadsminister Sven-Otto "Toto" Littorin. Ett tecken så gott som något på att regeringens mål är att McDonaldisera hela landet: du har ingen anställningstrygghet, du har taskig lön, du har en fånig uniform, men om du är riktigt duktig kan du bli employee of the month.

1 kommentar:

Clausewitz sa...

Haha, snygg punchline!