torsdag, oktober 19, 2006

(s) i Trelleborg spelade under täcket med (sd)

Nej men för in i helvete! Efter kommunvalet i Trelleborg fick sd vågmästarroll. Nu styrs Trelleborg av en moderatledd sexpartikoalition bestående av de borgerliga partierna, mp och spi. Före valet styrdes kommunen av en "stor koalition" mellan s och m.

Idag rapporterar Sydsvenskan att två ledande socialdemokrater, kommunalrådet Egil Ahl (Trelleborgs "starke man", som det brukar heta) och byggnadsnämndens ordförande Kjell Nilsson försökte förhandla med sd för att behålla makten.

"– Man har rätt att föra samtal kring sådana här frågor, även om vi och sd ibland ser olika på saker och ting, säger Kjell Nilsson. Vårt parti må ha vilken uppfattning det vill på central nivå, eller andra plan. Men som lokalpolitiker har jag lov att prata med vem jag vill. – Vad är skillnaden om vi pratar med Sverigedemokraterna eller med centern eller moderaterna? Det här handlar också om människor."

Skämtar ni med mig? Det är en inihelvete stor skillnad på att samarbeta med centern och att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Det är en evig tur att både Ahl och Nilsson nu har lämnat politiken, för det här tangerar grund för uteslutning.

Inga kommentarer: