måndag, oktober 09, 2006

Habsburg (m) + Holmberg (okritisk)

Hej Domstol kan vara ganska ojämnt. Ibland är det malmöitiska humorprogrammet genialt. Som idag, när man i den andra timmen granskade en mer än lovligt devot intervju som Bo Holmberg gjorde i TV4:s Nyheterna med den moderata riksdagskvinnan Walburga Habsburg Douglas, medlem av en av Europas mäktigaste familjer genom 1000 lyckliga år, prinsessa av Ungern och bosatt på ett slott, men ändå "en helt vanlig människa".

Kan inte förklaras, måste höras. Hej Domstol, 9 oktober, andra timmen, cirka 20 minuter in. Ligger kvar i en vecka, skulle jag tro.

4 kommentarer:

Johan Folin sa...

Jag gillade annars programmen på valdagen och dagarna innan då Ola Norén berättar att centerpartiet är det bästa partiet.

Gabriel sa...

Ja, se godtycklig rättvisa... Det är något med Habsburg som lockar till devot beundran, det vet vi, och det får vi kämpa med i våra hjärtan...

Nils sa...

Johan: Psst: berätta det inte för nån, men centerpartiet är ett socialliberalt parti. Din centerextremist.

Gabriel: tro mig, det bär mig emot att tycka illa om en äkta Habsburgare, särskilt en som har varit aktiv i Paneuropeiska Unionen och allt. Men hon har två minus: hon är moderat, och hon har inga polisonger.

Men, men, vi får inte glömma bort att vi bygger ett demokratiskt kejsardöme. Vem som helst som passar i lagerkrans är välkommen.

Rasmus sa...

Fantastiskt! Men till Shurgards höjder hade inslaget en bit kvar...