torsdag, augusti 10, 2006

Reinfeldtutrensningarna

1) Välgrundad forskning visar att om ekonomin är god, tillväxten ökar och arbetslösheten sjunker under ett valår, då vinner den sittande regeringen.

2) Sveriges ekonomi är god, tillväxten ökar och arbetslösheten sjunker.

3) Reaktion från oppositionen: desperation.

Problemet är naturligtvis att AMS kontinuerligt levererar arbetslöshetssiffror veckovis, inte bara i valtider, vilket Maud Olofsson verkar ha fått för sig. Dessutom har man använt samma sätt att beräkna arbetslösheten sedan 1980-talet, vilket slår hål på argumentet om AMS som propagandacentral. Beräkningssättet var detsamma under den borgerliga regeringen på 90-talet, och borgarna verkade inte ha några problem med statistiken då.

Men Göran Hägglund har förklarat att svenska generaldirektörer som levererar positiva siffror för Sverige ska sparkas vid ett borgerligt regeringstillträde. De är ju nämligen socialdemokratiska valarbetare.

Erlanderbrigaderna skådar in i framtiden:

Det är den 7 november 2006. Fredrik Reinfeldt, ny statsminister, talar från en tribun på Stortorget i Gamla stan i Stockholm. Det är nya tider nu. En nödvändig utrensning väntar. Statsministern läser upp listan på socialdemokratiska valarbetare:

Bo Lundgren, generaldirektör på Riksgäldskontoret, har publicerat flera rapporter som hävdar att Sverige har ökande sysselsättning och sunda statsfinanser. Anatema sit!

Sture Öberg, professor i kulturgeografi vid Uppsala universitet och generaldirektör vid ITPS, har haft mage att påstå att nyföretagandet i Sverige är det högsta sedan man började mäta. Anatema sit!

Håkan Sörman, VD för Sveriges kommuner och landsting och fd kommunchef i Täby (bara det är misstänkt!), som i sin lögnaktiga sossepropaganda har ljugit ihop en amsaga om att kommunernas ekonomi har förbättrats kraftigt under de senaste åren. Anatema sit!

Jan Plovsing, riksstatistiker på Danmarks statistik, som i egenskap av den patologiske dansk han är vågade öppna sin grötiga flabb för att kräkas ut en obegriplig svada om att Sverige skulle ha ett budgetöverskott på 2 % av BNP och därmed vara näst bäst i EU. Anatema sit!

Donald J. Johnston, fd generalsekreterare på OECD, detta socialdemokratiska maffiakonglomerat, som tillät publiceringen av en rapport i vilken det framgår att Sverige är på väg uppåt i OECD:s "välfärdsliga". Lögn och åter lögn! Alla tänkande människor vet mycket väl att Sverige har en BNP lägre än Somalias och att folk lever i hyddor tillverkade av koskit. Om OECD:s nye generalsekreterare Angel Gurria så mycket som andas ett ord om att Sverige har en välfungerande ekonomi kommer han också att kallas hit. Anatema sint!

Därefter utdelas straffen. De anklagade valarbetarna leds fram till en scen, där några stora högtalare har satts upp. Mikael "1.5 miljoner arbetslösa" Odenberg vrider upp volymen. Valarbetarna vrider sig i plågor. Ut över Gamla stan dånar moderaternas kampanjlåt "Tillsammans".

Därefter lanserar finansminister Mikael Odenberg ett nytt mått på arbetslöshet: jättebred arbetslöshet, som för Sveriges del beräknas uppgå till 100 %, eftersom alla skulle kunna jobba lite mer om de bara ville.

Major Björklund, minister för det nybildade Friskole- och kolonialkrigsdepartementet, avslutar: "Det finns inga amerikanska soldater i Bagdad."

Uppdatering: SVT:s "Nätkoll" har uppmärksammat detta inlägg.

2 kommentarer:

Wilhelm Svenselius sa...

1) Välgrundad forskning visar att de partier som tillsammans får majoriteten av folkets röster på valdagen vinner valet.

2) Med en knapp månad kvar till valdagen har Alliansen en statistiskt säkerställd ledning, samtidigt backar Socialdemokraterna med 3%.

3) Reaktion från vänstern: Desperation.

Nils sa...

Jag tycker du ska ta och läsa DN:s artikel, som förklarar varför opinionsundersökningar som görs i semestertider inte är att lita på.