fredag, augusti 18, 2006

Höjt studiemedel efter s-seger!

Breaking news: studiemedlet ska höjas igen!

Presskonferensen om det socialdemokratiska valmanifestet pågår för fullt. Bland de reformer som utlovas finns den innerligt efterlängtade tandvårdsförsäkringen, höjt tak i a-kassan och fri förskola.

För oss studenter och universitetsfolk i allmänhet är särskilt följande av intresse: 1 % av BNP går till forskning och - håll i er nu - studiemedlet höjs!

Som s-studenter skriver på sin hemsida har studentförbundet fått igenom sina krav på höjt studiemedel. S-studenter krävde en höjning på 1000 kronor i bidragsdelen. Eftersom en höjning på 300 kronor redan genomförts, torde det innebära att en ytterligare höjning på 700 kronor nu kommer. Även en höjning av fribeloppet utlovas.

Den 6 september ska jag debattera bland annat just studiemedel med företrädare för andra politiska studentförbund i Lund (Edens hörsal, kl 17). Det kommer att kännas avsevärt lättare efter idag.

Uppdatering: Höjningen blir tydligen bara 300 kronor, enligt s-studenter. Det är fortfarande 600 upp sen i våras. Men kraven står fast.

Inga kommentarer: