torsdag, juni 29, 2006

Almedalsbloggarna sammanfattade på förhand

Ännu en grej som jag missar på grund av mitt tillfälliga funktionshinder: Almedalsveckan. Under den närmaste tiden kommer landets politruckbloggar inte att handla om någonting annat än Maud Olofssons klädval, SSU:s förmåga att uppträda i grupper om hundra (legio, ty vi äro många), Göran Hägglunds halvroliga vitsar och vilken bloggare som träffade vilken annan bloggare efter NMI:s seminarium om att DN:s ledarskribenter är dubbelmaoister från Neptunus avlönade av pengar stulna ur Handelsförbundets fikakassa.

Dessutom några länkar till en dagstidning som skriver om valfritt partis senaste utspel om sänkt bensinskatt, obligatorisk elektronisk fotboja för asylsökande och möjlighet att utdöma dubbla livstidsstraff till särskilt hemska brottslingar som det skrivits om i kvällstidningarna. Kanske ett foto på valfri bloggare tillsammans med en somrig Johan Jakobsson.

Några gliringar om Junilistan/FI/Sverigedemokraterna, och sen är man hemma. Vadå jag bitter?

Nåväl, om man är politiknörd (som man ju är), så får man förmodligen betydligt mer ut av att läsa Paul Valös bloggroman om Almedalsveckan 2005. Paul Valö (pseudonym för Johan Vamstad, doktorand i statsvetenskap vid Mittuniversitetet och fd lundastudent och Ateneum-hang-around) skriver i Hunter S. Thompsons efterföljd om en magisk resa fylld av whiskygroggar, ågren och Almega-tidningar.

LO-ekonomen Dan Andersson tillägnas ett husaltare vid sidan om Klaus Kinski, Karin Svensson-Smith kallas för Miljöpartiets smartaste värvning, Mikael Odenberg förvandlas till ondskan inkarnerad under ett seminarium om bostadspolitik och Allians för Sverige kallas konsekvent för en "homoerotisk självmordskult". Författaren håller på att kvävas av medelålders S-kvinnor och uppträder stupfull på ett IOGT-NTO-seminarium.

Det är gonzo. Det är smaklöst. Det är skoj. Läs själva.

5 kommentarer:

Johanna Nylander sa...

"Under den närmaste tiden kommer landets politruckbloggar inte att handla om någonting annat än Maud Olofssons klädval, SSU:s förmåga att uppträda i grupper om hundra (legio, ty vi äro många), Göran Hägglunds halvroliga vitsar och vilken bloggare som träffade vilken annan bloggare efter NMI:s seminarium om att DN:s ledarskribenter är dubbelmaoister från Neptunus avlönade av pengar stulna ur Handelsförbundets fikakassa."

Defintivt. Men roligare än så och mer om Leijonborgs manchesterkostymer än om Mauds jeansjackor :)

Gabriel sa...

Nils är den nye blinde (lame?) siaren från Rind... Framtiden redan nu, det är en genre att utveckla, djärvt. Har ansett mig up-to-date när jag bloggar om nutiden, men jag får nog tänka om...

Nils sa...

Johanna: och, förhoppningsvis, Pagrotskys skägg.

Gabriel: Läs om Sven-Erik Liedmans I skuggan av framtiden.

Gabriel sa...

Den ligger nerpackad i flyttkartong... inte pocketvarianten, så den kommer nog inte med till Polen. Men jag lovar att bli mer framtida på bloggen.

Paul Valo sa...

Det ar alltid roligt att se att nagon last vad man skrivit och nar nagon dessutom verkar ha last mer an ett inlagg blir man nastan rord.

Jag missade ju arets almedalsvecka helt och hallet men det ma vara hant, spenderade den veckan i Texas och New Mexico. Valrorelsen borjar dock precis bli intressant, tumregeln ar att allt som intraffar tidigare an tre veckor innan valet inte raknas.

Ifall jag varit nagon annanstans an San Francisco just nu hade jag nog haft fler prickar over en del bokstaver