tisdag, maj 02, 2006

2 maj


erlanderbrigaderna inledde 1 maj med att bevista rektorsuppvaktningen på Universitetsplatsen i Lund. I rektors svarstal framgick det att han inte har ändrat åsikt i avgiftsfrågan. Så fort det blir lagligt kommer Lunds universitet att ta ut avgifter för studenter som kommer från länder utanför EES-området. Studentrörelsen i Lund har lovat att såga ner magnoliorna framför Universitetshuset den dag det händer. Så enkelt är det.

Från Lundagård blev det en rask promenad för att genskjuta socialdemokraternas första maj-tåg. Vi hann upp dem på Bantorget. Kamraterna Tomas och Nils avvek i höjd med centralen för att ansluta till tåget i Malmö, medan kamrat Susanne fortsatte ut mot Folkparken på Väster.

I Malmö kantades demonstrationsvägen av spin off-demonstrationer. Moderaterna fortsatte sin taktik att klä ut sig till socialdemokrater och stod längs gågatan och delade ut röda rosor och röda geléhjärtan. När ska den här komedin ta slut? Efter valet, naturligtvis. Då är det på med bankpyjamasen igen.

Vid Triangeln fanns sex centerpartister och delade ut foldrar. Jovialisk äldre man i tåget till ung centerpartist: Ni är ju inte så många. Ung centerpartist: Nej, det är vi ju inte.

I Folkets park talade Marita medan Natanael från Faktum med en kameraman och såg ut som om han intensivt letade efter något. Något satiriskt reportage om gäspande LO-ombudsmän lär det inte bli före valet i alla fall, eftersom "David Batra krävde att vi inte skulle få sända under valspurten annars skulle han säga upp sig och börja på TV4."

Några vattenkammade (ja, bokstavligen) MUF-are stod i ett hörn med "Jag vill byta statsminister"-skyltar, som de dock inte orkade hålla uppe under Maritas ganska långa tal.

Internationalen sjöngs unisont.

På väg hem genom Pildammsparken såg jag att löven hade spruckit ut.

5 kommentarer:

Susanne sa...

Nej, så enkelt är det inte alls! Och kan inte somliga se de ödesdigra konsekvenserna av införande av avgifter får andra göra det! Jag vill inte vara en av dem som stod tyst. Jag vill inte vara en av dem som uppgivet hänvisade till remissinstitutets meningslöshet. Hur ska vi kunna leva med att ha inte ha gjort mer för att stoppa den kommande propositionen!??

Nej, låt oss RIDA INATT! Budkavlen kommer snart till er också! Jag lovar! Lovar ni då att att inte gräva ner den utan rida vidare med den?

Gabriel sa...

Jag kan bara tillägga att riksdagsbeslutet att inte tillämpa övergångsregler för nya EU-medborgares tillträde till arbetsmarknaden har skapat en massa goodwill för Sverige. Sverige har ett gott rykte, ofta oförtjänt. Värt att vårda, till och med för den som bara värnar om fosterlandet... Kanske ukrainare, vitryssar och senare uzbeker skulle uppskatta det, inte bara de kineser som Göran verkar vara rädd för.

Gabriel sa...

"Göran" avsåg ovan Persson, vet inte tillräckligt om rektor Bexells hållning.

syster yster sa...

Blå linjen

Fjortistjej #1: Men asså, det här på måndag, första maj liksom, va ee de fö nåt egentligen?
Fjortistjej #2: Amen asså, de e så här, liksom, amen du vet, eller, asså, jamen de e liksom massa folk som typ går på gatan och skriker om att de vill ha jobb å så.
Fjortistjej #1: Amen vaddå för folk?
Fjortistjej #2: Amen asså, liksom, dom här... du vet..dom som e röda!
Fjortistjej #1: Aa, du menar typ sossarna.
Fjortistjej #2: Aa, precis, dom ere.
http://tjuvlyssna.blogspot.com/

Nils sa...

syster yster:
Den där bloggen sprider sig som en löpeld. Den förkroppsligar liksom hela poängen med bloggmediet: möjligheten att mer eller mindre anonymt sprida skvaller. Det är oerhört underhållande.

(förlåt att jag inte svarat på ditt mail, jag har ingen ursäkt)