onsdag, april 05, 2006

Forza Prodi, bu för moderaterna

På lördag är det val i Italien. Berlusconi mot Prodi. Och när vi nu, förhoppningvis, ser Berlusconi försvinna ut ur bilden tillsammans med fascisterna, kan det vara läge att dra sig till minnas hur moderaterna när det sist begav sig försökte krama ihjäl Berlusconi och hans spexregering. Som Gunilla Carlsson så vist sade: "Gianfranco Fini leder ändå ett reformerat fascistparti." Men jag har hört att hon har annat att tänka på den här gången.

2 kommentarer:

Tomas sa...

Jag minns det fantastiskt intressanta uttalandet av Gunilla Carlsson. Jag var förstummad då och blir det nu när jag läser det igen. Det är bara dumt och vansinnigt!

Men så är det ju med coglioni: de förekommer ofta i par. Den här gången återfinns en i Italien och en i Sverige. Avståndet mellan dem är ovanligt stort i det här fallet. Men intellektuellt kanske det inte skiljer särskilt mycket.

Markus sa...

Snacket i Italien ikvall gar ungefar sahar: "Fra tutti i coglioni c'è sempre una testa di cazzo", dvs. mellan (bland) alla (pung)kulor finns alltid ett k-khuvud. Mycket traffande, med tanke pa Berlusconis uttalande igar om att alla som rostar pa vanstern ar coglioni!