måndag, oktober 31, 2005

En rockslusk i Partiets tjänst

Eders ödmjuke har för närvarande paus från sitt värv som volontär på partikongresen i Malmö. Medan Eric Sundström pratar med Inger Segelström om EU-frågor (Eric verkar väldigt trött - hans one-liners kommer slentrianmässigt) kommer här några snabba intryck från dagen. Utan eftertanke, utan analys. Som en bra kongressblogg ska vra.

Kleider machen Leute, heter det på tyska, men jag kan inte säga så mycket om kändisarnas karaktär på kapporna och rockarna som jag artigt hänger in i garderoben. 13.15 hämtar Ola Rask ut en svart täckjacka. Det tar ganska lång tid för honom att hitta sin bricka, eftersom samtliga hans kavajfickor flödar över av skrynkliga små papperslappar.

14.30 demonstrerar MUF Malmö utanför Mässans entré. De är ungefär tjugo stycken och har stora banderoller med texter som "Revolution - Sverige är ett socialistiskt land", "Fler poliser, färre sossar" etc. Tidpunkten är illa vald, eftersom alla är inne i kongresshallen för att se Göran Persson väljas om som partiledare. Det är bara jag och ett halvdussin andra som står ute och röker, som får se begivenheten.

Om MUF:arna hade vetat hur man gör när man demonstrerar, hade de sett till att göra hål i sina banderoller för vinden. Nu tycks de från där jag står sakta blåsa åt vänster.

När kongressen säger nej till pigavdraget sitter jag tillsammans med Lotta Ljungquist, vice på SFS, och Martin Wahlén från SFS styrelse och applåderar. Lotta kommer omedelbart på sig och ber om ursäkt för att hon applåderat en fråga där SFS inte har en åsikt.

När Thomas Östros håller sitt inledningsanförande om vikten av att satsa på utbildning och forskning ser jag hur Helle Klein först mycket noggrant granskar expressen.se och därefter skriver ett blogginlägg.

Vid 17-klippet smiter jag in för att äta middag (innan jag återgår till rocksluskeriet - sent pass idag) hör jag Stikkan Ljunggren med emfas säga till Barbro Holmberg: "Fortsätt kämpa!". Jag får aldrig reda på vad kampen gäller.

FÖR ÖVRIGT säger ryktet (i form av Erlanderbrigadernas egen Tomas) att Björn von Sydow är en jävel på riverdance (tydligen manifesterat under studentförbundets 15-årsjubileumsfest i lördags).

Och ni kan vara lugna, Pär Nuder HAR sin röda power tie på sig.

Inga kommentarer: