måndag, september 05, 2005

Urbana jänkare dissar Västra hamnen

Ja ja, jag vet att jag borde säga något om partiledardebatten. Alla andra gör ju det. Och högerbloggarna tycker att högerna var bäst och vänsterbloggarna tycker att vänstern var bäst. Quel surprise. Jag tyckte att vänstern var bäst. Även om jag har svårt för GP:s mest självgoda utgjutelser älskar jag när man kan se det gamla klasshatet väckas i hans ögon och det nästan känns som att det ska börja ryka ur öronen på honom.

Annars var det bästa ögonblicket när Göran Hägglund hade berömt regeringen i bra tag och just hämtade andan för att börja gnälla när Lars Adaktusson avbröt honom. Han såg jätteförvånad ut.

Men därutöver: en amerikansk blogg som uppehåller sig vid stadsplanering dömer ut Västra hamnen av det enkla faktum att det är så dyrt att bo där att de riktigt kreativa människorna inte har en chans att komma in där och befolkningen blir homogen och tråkig.

Jojo. Det är tur att det åtminstone inte är förbjudet (än) för vanliga dödliga att uppehålla sig i området.

4 kommentarer:

Tomas sa...

Fast Maud fick inte se klasshatet lysa i GP:s ögon. Hon fick nöja sig med att begrunda en arg ryggtavla. Det är också den roligaste debatten om debatten – pysslade GP med härskarteknik eller stretchade han knäet?

Västra hamnen då? Jo, jänkarna har väl rätt. Särskilt kreativt känns det inte bland (de många snygga, i sig kreativa) husen. Lite fler röda stugor skulle kunna uppföras och då öppnas möjligheten att utlokalisera Astrid Lindgrens Värld till Malmö. Då slipper tyskarna åka ända till Småland. Event take over blir det senaste vapnet i platsmarknadsföringskriget.

Till Malmös försvar kan nämnas att badbryggorna i Västra hamnen ska breddas. Och att en skateboardramp ska byggas. Kanske kan det bli en kreativ miljö att hoppas på?

Anonym sa...

Tjena, håller med jänkarna. Läs senaste numret av Fronesis som heter Staden, rätt klaustrofobisk läsning om hur staden polariseras och hur det privata tar över det offentliga / Axel Björneke

Dico sa...

Vad sjutton skulle jänkarna dit att göra från början?

Yankees go home!

Gabriel sa...

Mest besviken över att Wetterstrand var så platt och mest pratade om skuldbeläggning. Nog om debatten.

Har börjat smygpropagera för spårvagnar i Malmö. De drar till sig kreativa flanörer, och har även mer jordnära fördelar. Till och med Susanna Popova hyllar nu kollektivtrafik så kanske är tiden snart inne.