onsdag, augusti 10, 2005

Reinfeldt är en stor fet lögnare (jo, faktiskt)!

I Vår Bostad 8/05 får Fredrik Reinfeldt (naturligtvis) frågan om vad han tycker om marknadshyror. Reinfeldt säger: "Marknadshyror är ett politiskt dött ord för mig. Vi vill ha ett bruksvärdessystem, men i den ursprungliga formen, som det en gång var tänkt."

Jaså, jaha, tänker man, ännu en fråga där moderaterna svängt. Smart drag. Men nix pix hallonmix. De har inte svängt alls. Reinfeldt har däremot upptäckt att folk inte vill ha marknadshyror, särskilt inte folk som bor i hyresrätter. Därför tycker han att marknadshyror är ett politiskt dött ord.

När man läser vidare, får man veta att
1) alla hyresgäster ska förhandla sin hyra enskilt
2) allmännyttan inte ska vara hyresvägledande
3) läget ska slå igenom i hyran

Reinfeldt anser dessutom att det inte finns någon bostadsbrist i Sverige eftersom marknaden fungerar perfekt. Jo, han säger faktiskt det, läs artikeln.

Så nu ska jag säga er ett sanningens ord: Fredrik Reinfeldt är en stor fet lögnare. Han kommer att fortsätta att förklara moderata älsklingsbegrepp vara "politiskt döda ord" tills han förlorar riksdagsvalet i september 2006, samtidigt som politiken fortsätter att vara exakt den samma.

Här är en lista på ord som Reinfeldt kommer att säga är "politiskt döda ord" fram till valet:

1) skattesänkning (oktober 2005)
2) hushållsnära tjänster (januari 2006)
3) ordning och reda (februari 2006)
4) NATO-medlemskap (juni 2006)
5) rejält sänkta ersättningsnivåer (juli 2006)
6) individens frihet (augusti 2006)
7) marknadsekonomi (september 2006)

3 kommentarer:

Johan Folin sa...

Jag tycker att globaljugglers analys verkar rimligare: http://globaljuggler.net/blog/2005/08/10/reinfeldts-retratt-om-marknadshyror/

Nils sa...

Globaljuggler gör exakt samma analys som jag, dvs att Reinfeldt försöker framstå som motståndare till marknadshyror utan att vara det:

"Om avsikten var att framstå som motståndare till marknadshyror utan att behöva göra någon sakpolitisk förändring blir betyget Väl godkänt."

hanna sa...

haha,
skicka in det till motalliansen, vetja...