onsdag, augusti 24, 2005

Ny staty på Stortorget i Malmö


Jag har tidigare skrivit om att statyn av Karl X Gustav på Stortorget i Malmö bör bytas ut mot en staty av Ilmar Reepalu. Jag är dock inte den enda som vill se förändringar på den punkten.

Carl P Herslow, kommunfullmäktigeledamot i Malmö för det spettkakepatriotiska och högerpopulistiska Skånepartiet, föreslår i en motion att statyn bör ersättas med en staty av den danska unionsdrottningen Margareta I.

När missnöjespartier kommer in i demokratiska församlingar, brukar deras politiska förslag reduceras till kuriosa. De har nämligen ingen kraft att följa upp de brösttoner de så ofta håller sig med på torgmöten och i närradiosändningar.

Om man vill höra Herslow gnälla, kan man göra det här, där kommunfullmäktiges sammanträde kommer att sändas live den 2 september på eftermiddagen.

1 kommentar:

Göran Koch-Swahne sa...

Carl X Gustaf står oxå staty (samma staty) i Uddevalla i det lika härtagna Bohus' mf län.

Hans merit i fallet är att han berövade Uddevalla dess stapelstadsrättigheter, som staden inte fick tillbaka förrän i den stora muthärvan 1719, då hans sondotter Ulrica Eleonora ville bli vald till Drottning - och fick betala dyrt...