torsdag, augusti 11, 2005

Kändisvalet 2006, cred

Det är allt för sällan som jag ger cred åt bloggarkollegor. Dags nu.

Flitigt skrivande Jonas Morian tipsar om bloggare som kommit tillbaka från semestern och särskilt Nina Unesi, som sopar till pophöger-Linda i lite skön bloggarkampanda. Skönbloggande Marta Axner i Uppsala listar några andra bloggande kårmuppar, exempelvis alltid lika rättrådige Pelle Rödin, som skriver intressant om utbildningspolitik.

Om man har tagit namnet erlanderbrigaderna kan man inte undgå att nämna wigforsska tankar, som i denna länk analyserar Göran Perssons Björkvikstal ur vänstersossigt perspektiv. Det feministiska initiativet (inom partiet, alltså) Rebella har fått en rivstart och strösslar intressanta diskussioner, som senast om huruvida Sverige ska erbjuda fria aborter åt alla, även besökande.

I en bloggosfär präglad av liberala podpojkar behövs ni. Tack för att jag får läsa er!

Journalistbloggen Diagnos tycks ha havererat totalt efter en serie plågsamt personliga bekännelser av bl a tidningen Lundagårds kulturchef Joakim Borda.

Men nu: en ny serie! Kändisvalet 2006 har bara börjat. Efter att Linda Skugge kommit ut ur det smygkonservativa klädskåpet måste vänsterkartellen ta uppgiften på största allvar. Först ut: Mark Levengood förklarar i senaste QX att "en socialdemokratisk regering gynnar [gayrörelsens] sak mer än en borgerlig regering och det säger jag utan att klargöra någon partipolitisk hållning. Jag tror att vi ska veta vilka som i grunden är våra vänner."

6 kommentarer:

hanna sa...

det var ju trevligt, du är så välkommen. vi ska få upp lite fler länkar snart också. vad är tanken med er blog - vill ni bli fler eller? tycker det verkar lite knivigt med gruppbloggar, men sossigt och bra, förstås...

Martin Wahlen sa...

Blogg spam? Inte ovanligt, men varför? Säljer de verkligen något genom att posta kommenterer på folks bloggar?

Nils sa...

Sådär, elaka bloggspammet borta för alltid.

Nils sa...

Hanna: vad tycker du är knivigt med gruppbloggar, förresten? Vi är tre än så länge, även om Tomas och Susanne inte har kunnat skriva något än av olika skäl.

Marta Axner sa...

Hej, hej, tack för cred. Som du säkert ett har jag länkat till dig/er (och läst såklart) ett tag, intressant och tankeväckande. jag ska fortsätta läsa!

hanna sa...

bara lätt att det antingen blir total dominans av en person, eller väldigt internt. svårt vara både till för andra, och för föreningen inåt. även om jag tycker det är väldigt sympatiskt i princip.